Ne zaman o kitapçıya gitsem, bir liraya satılan kitaplara mutlaka bakarım. Kitapların ucuz oluşuna sevinmeli mi yoksa üzülmeli miyim? Kararsızım. Kitapları rahatlıkla herkesin alabileceğini düşündüğümde seviniyor, kitaba verilen emeğin bu kadar ucuz olmaması gerektiğini düşündüğümde ise üzülüyorum.
Kitaplar bu kadar ucuzken kitap tezgahlarının da boş olması düşündürücü.
Okuma alışkanlığı olmayınca kitap ederinin de önemi kalmıyor.
Çocuğun kitapla tanışacağı ilk yer evidir. Ebeveynleri kitap okuyan bir çocuğa okuma alışkanlığı kazandırmak daha kolaydır. Okul, bu alışkanlığı sadece pekiştirir.
Bir öğretmen olarak meslek hayatımda en çok önem verdiğim bir konudur okuma alışkanlığı. Neden mi? Çünkü okumak insanı zenginleştirir. Bir ülkede, okuma oranının artması o ülkenin çehresinin aydınlanması demektir.
Okumak;
*Düşünmeyi geliştirme yollarından biri olan okuma, problem çözme ve eleştirel düşünme yeteneğinimizin gelişmesine katkı sağlar.
*Kelime haznemiz zenginleşir. Kendimizi daha rahat ifade edebileceğimiz için özel ve mesleki hayatımızda özgüvenimiz artar.
*Hayatın kaosundan bir süre de olsa kurtulmamıza yardımcı olurken, bizi rahatlatır. Yaratıcılığımızı tetikler.
*Kendi düşüncelerimiz ve değerlerimiz oluşmaya başlar.
*Edindiğimiz bilgilerle günlük yaşamımızda içinde bulunduğumuz durumlarla başa çıkmak için değişik bakış açıları kazanabiliriz.
Kitaplar karanlığa karşı bir kalkandır.
- 13.10.2017 23:47:10
Maalesef sosyal medya ve akıllı telefonlar ve tabi ki internet okumamak için en kısa yol
Burada bile şiir okumuyoruz ya da yazıları öykü deneme köşe vs vs
Uzmanların tavsiye ettiği beyin ve zeka gelişimi için okumalı sözü bile yetersiz
Anlamlı ve güzel bir yazıydı
İçtenlikle kutlarım